Wat is Narrowcastware?

Bij Linx IT Solutions in Weesp heb ik samen met een backend developer een narrowcasting software gerealiseerd. De aanleiding voor dit project is dat er geen gebruiksvriendelijke beheersysteem beschikbaar is. Xibo CMS is een ingewikkeld platform, daarom is er gevraagd om dit CMS om te zetten naar een makkelijk bruikbaar systeem in AngularJS.

Mijn plaats in dit project was om het product te conceptualiseren, ontwerpen en de frontend toe te passen. De frontend is geschreven in AngularJS. Het doel van dit project was om een werkend prototype neer te zetten om deze vervolgens tentoon te stellen aan Linx IT.

In dit project ben ik begonnen met de stakeholders in kaart te brengen. Door middel van een persona ben ik begonnen met de wireframes. Elke week werden deze wireframes gereviewd door de projectmanager. Vervolgens heb ik deze wireframes omgezet in een visual interface design, terwijl de backend developer bezig was met een database opstelling. Als laatste heb ik de AngularJS toegepast en heeft de backend developer deze gekoppeld aan de backend.

Nadat ik het concept had gepresenteerd aan Linx IT waren ze erg enthousiast. Ze zijn hiermee nadat mijn stage afgelopen was ermee verder gegaan. Op dit moment staat de software op de website van Linx IT.

Door middel van dit project laat ik zien dat ik erg flexibel ben. Doordat ik begonnen ben met onderzoek, vervolgens veel gebrainstormd heb en deze vervolgens gevisualiseerd en gerealiseerd heb. Sommige stukken code die ik had gemaakt waren niet goed genoeg. Daarom heb ik deze soms opnieuw moeten schrijven.

Styleboard

Door eerst de style vast te stellen kan ik gemakkelijker een ontwerp realiseren.

Narrowcastware styleboard

Het overzicht

De gebruiker wil een overzicht hebben van de actieve apparaten per week. Je kunt een week selecteren, als er dan actieve apparaten zijn kun je per apparaat zien welke timelines actief zijn

Narrowcastware Overzicht

De templates

Je kunt een template maken voor een bepaalde week. Er wordt namelijk altijd een template gevolgd.

Narrowcastware Templates

Template aanmaken

Het is ook mogelijk om zelf een template aan te maken.

Narrowcastware nieuwe template

De timeline

Op de timeline kun je een week selecteren en vervolgens het template gebruiken dat bestemd is voor die week.

Narrowcastware Timeline

Je kunt gebruik maken van het drag & drop systeem, medemogelijk gemaakt door hammer.js. Hieronder zie je hoe de drag & drop functie in elkaar zit.

Narrowcastware drag & drop
Narrowcastware drag & drop