Wat houd de app in?

Samen in een teamverband is ons gevraagd of wij een applicatie voor de roeier Kaj Hendriks kunnen ontwikkelen. Hij had problemen met de manier hoe je uren voor de dopingwet moet invullen. Het is een onduidelijk formulier en daarom zou hij graag een alternatief vinden hiervoor. Kaj moet per dag aangeven waar hij zijn nacht doorbrengt en op welke plaats hij die dag zal zijn.

In dit team was ik de projectleider. Ik gaf feedback aan de collega’s en zorgde dat alles op tijd werd opgeleverd. Mijn taak in dit project was het onderzoeken van bepaalde regels van de dopingwet. Hiernaast heb ik de wireflow van het concept gerealiseerd. Daarnaast heb ik gebruikerstesten afgenomen en heb het prototype in Adobe XD gemaakt en gekoppeld. Er waren twee collega’s die gebruikerstesten afnamen en onderzoek deden naar verschillende manieren van content plaatsen op de applicatie. Een andere collega hielp mij door het login scherm te maken.

Ik ben begonnen met onderzoek naar de regels. Hierna hebben we interviews onderzocht en zijn we begonnen met een mindmap van de DETAILS. Daarna hebben we de wireframe van de applicatie gemaakt en die hebben we omgezet tot een wireflow. Vervolgens zijn we begonnen met het digitaliseren van de wireframes in Adobe XD. Dit hebben we getest met verschillende gebruikers, omdat we Kaj Hendriks niet om feedback konden vragen, en daaruit hebben we verschillende aanpassingen gedaan in het prototype.

Het resultaat is een goed werkend prototype. Er is goed nagedacht over hoe makkelijk Kaj Hendriks zijn doping gegevens nu kan invullen. De opdrachtgever vond het een goede oplossing en had geen feedback.

Dit project laat zien dat ik ook binnen een teamverband kan werken. Het ontwerp is goed bruikbaar en is ook niet saai. Zo kan de gebruiker op een iets leukere manier zijn gegevens invullen.

Eerste scherm

oude schermen

Definitieve schermen

nieuwe schermen

Alle Schermen

alle schermen

Alle interacties tussen de schermen

alle schermen

Roeier Kaj Visual Prototype