Wat is Convo+?

Convo+ is bedacht voor een offline-date ervaring van First Dates. Zelf mocht ik bedenken voor welke doelgroep ik dit ga realiseren. Ik heb ervoor gekozen om de offline date-ervaring voor mensen die binnen het autisme spectrum vallen te ontwerpen. Hier heb ik veel onderzoek voor gedaan en getest met diverse mensen uit de doelgroep.

Mijn taak in dit project was om het echt te richten op de doelgroep. Ik was de projectmanager, de user experience designer en de visual designer. Het doel dat ik wilde bereiken is dat er een leuke interactieve date ervaring kan zijn voor mensen die autisme hebben.

Om erachter te komen hoe de gedachten van iemand met autisme werken ben ik artikelen gaan bestuderen. Hier ben ik op een aantal inzichten gekomen waarmee ik de design challenge heb kunnen formuleren. Toen ben ik gaan onderzoeken hoe ik de elementen van First Dates kan implementeren in mijn ontwerp. Vervolgens heb ik drie iteraties gemaakt van een concept. De eerste twee iteraties maakte het geen unieke ervaring. Hierna heb ik een storyboard gemaakt en heb ik deze vervolgens uitgewerkt in Adobe XD en getest op mensen die binnen het autisme spectrum vallen. Vervolgens heb ik een styleboard gemaakt om de visuele aspecten van het ontwerp te verbeteren en heb ik deze toegepast in Adobe XD. Als laatste heb ik ook nog een poster gemaakt om studenten met autisme aan te trekken.

De opdrachtgever was verbaasd over mijn concept, zo verbaasd dat hij mij nomineerde voor een van de beste concepten van de deelnemers.

Doordat ik het voor een uitdagende doelgroep heb gemaakt ben ik er erg trots op. Het was heel interessant om erachter te komen hoe mensen met autisme nou precies denken.

Plan van Aanpak

Styleguide First Dates

styleguide First Dates

Schetsen

schetsen

Storyboard 1ste versie

storyboard 1ste versie

Concept 1

1ste Concept

Storyboard eindversie

storyboard final versie

Definitieve Concept

Definitieve concept

Styleguide Convo+

styleguide convo+

Poster

Poster

Inschrijf formulier

inschrijving

Design Rationale

Productbiografie Convo+

Convo+ Visual Prototype