Wat is Festimates?

Voor de International Student Guide Amsterdam is gevraagd of ik een interactieve prototype toevoeging kon realiseren aan de gids, omdat de gids niet je broekzak past. In de gids staat een groot deel over feesten en uitgaansgelegenheden in Amsterdam. Vandaar dat ik daarom ook een app heb gerealiseerd waar je gemakkelijk een feestmaatje kan vinden.

Ik ben gaan onderzoeken welke uitstraling de applicatie krijgt in verband met de stijl van de International Student Guide Amsterdam.

Aan het begin van het project ben ik begonnen met het maken van een debriefing en de uitstraling die de applicatie moet geven aan de gebruiker. Toen heb ik een storyboard ontwikkeld die aangeeft op wat voor moment de gebruiker deze applicatie zou kunnen gebruiken. Op basis hiervan heb ik een flowchart gemaakt, hier kun je alle pagina’s zien die nodig zijn voor deze applicatie. Daarna heb ik verschillende stijlen vormgegeven en heb ik hier een uitgebreide keuze uitleg gegeven van waarom deze keuze goed werkt. Hierna heb ik nog een tweede storyboard gemaakt om het nog duidelijker te maken. Resultaat

Het prototype heb ik gerealiseerd in HTML/CSS en Javascript. Het is mij gelukt om een werkend prototype te leveren. De opdrachtgever vond dat er te weinig data werd weergegeven over andere gebruikers. De reden dat ik weinig informatie toon was vanwege de privacy.

Toch ben ik erg trots op het resultaat. Veel tijd heb ik gestopt in het onderzoeken voor wie ik nou eigenlijk aan het ontwerpen ben. De volgende keer zal ik toch wel iets meer op de details willen letten van het visuele ontwerp. Het meest trots ben ik op de HTML/CSS en javascript.

Debriefing

debriefing

Storyboard 1ste versie

storyboard 1ste versie

Flowchart

flowchart

Design Keuze

designkeuze

Storyboard 2de versie

storyboard 2de versie

Github link

html

Eindproduct